Zwem-Drijf-Zwem!
Overlevingszwemmen voor de allerkleinsten

Het zwem-drijf-zwem programma
Overleven in het water voor de allerkleinsten. Hoe oplettend ouders ook zijn, het onverwacht te water raken van kinderen die nog niet kunnen zwemmen, komt helaas voor. Gelukkig kunnen kinderen al op heel jonge leeftijd zelfredzaam zijn in het water. Ze moeten alleen weten hoe! Dat leert je kind door het Amerikaanse zwem-drijf-zwem programma ontwikkelt door Infant Aquatics, uitgevoerd door Blijven Drijven bij Kenamju.

Je kind leert in korte tijd de zwem- en drijfvaardigheden om te kunnen overleven bij een onverwachte val in het water. Het kan na het volgen van dit programma zelfstandig zwemmen, omrollen naar de rug, ademhalen, drijven, terug rollen naar de buik en verder zwemmen. Het zorgvuldig geselecteerde zwem-drijf-zwem programma is ontwikkeld in Amerika en ruim 50 jaar een succes!

Het lesprogramma
Blijven Drijven heeft diverse lesprogramma's. Je kind krijgt privéles.

  • Een programma voor baby’s vanaf 9 maanden met twee lessen van 15 minuten per dag. Om aan dit lesprogramma te kunnen meedoen moet je kind zelfstandig kunnen rollen van rug naar buik en van buik naar rug.
  • Een programma voor kinderen van 1 tot 6 jaar met twee lessen van 15 minuten per dag, 5 dagen per week. Om aan dit lesprogramma te kunnen meedoen moet je kind zelfstandig kunnen lopen.

De lessen worden gegeven in het warmwater zwembad van sportcentrum Kenamju in Haarlem.

Uniek
De kracht van dit programma is het aanleren van zwem-en drijfvaardigheden middels korte intensieve privélessen en veel herhaling. Zo herkennen de hersenen en spieren de aangeleerde vaardigheden en worden bewegingen geautomatiseerd. Het is noodzakelijk om het programma aaneensluitend te volgen. Lessen worden op vaste tijdstippen op een vaste locatie door steeds dezelfde instructeur gegeven. 

Lesdagen zijn maandag tot en met vrijdag tussen 7:30 en 10:00 uur. Een privéles duurt 15 minuten per kind. Diverse startdata zijn in overleg mogelijk. 

Blijven oefenen
De lessen zijn slechts het begin van een leven lang plezier en veiligheid in en rond het water. Blijven oefenen is essentieel voor het behouden en verbeteren van de vaardigheden! Blijven Drijven biedt hiervoor verschillende opties. De allerbeste bescherming voor je kind ben je echter zelf.