Zwem-Drijf-Zwem!
Overlevingszwemmen voor de allerkleinsten

Het zwem-drijf-zwem programma
Overleven in het water voor de allerkleinsten. Hoe oplettend ouders ook zijn, het onverwacht te water raken van kinderen die nog niet kunnen zwemmen, komt helaas voor. Gelukkig kunnen kinderen al op heel jonge leeftijd zelfredzaam zijn in het water. Ze moeten alleen weten hoe! Dat leert je kind door het Amerikaanse zwem-drijf-zwem programma ontwikkelt door Infant Aquatics, uitgevoerd door Blijven Drijven bij Kenamju.

Je kind leert in drie tot zes weken de zwem- en drijfvaardigheden om te kunnen overleven bij een onverwachte val in het water. Het kan na het volgen van dit programma zelfstandig zwemmen, omrollen naar de rug, ademhalen, drijven, terug rollen naar de buik en verder zwemmen. Het zorgvuldig geselecteerde zwem-drijf-zwem programma is ontwikkeld in Amerika en al 50 jaar een succes!

Het lesprogramma
Blijven Drijven heeft diverse lesprogramma's. Je kind krijgt privéles.

 • Een programma voor baby’s vanaf 7 maanden met een lesduur van 10 minuten per dag, vier dagen per week gedurende vier weken. Om aan dit lesprogramma te kunnen meedoen moet je kind zelfstandig kunnen rollen van rug naar buik en van buik naar rug.
 • Een programma voor kinderen van 1 tot 5 jaar met een lesduur van 10 minuten per dag, vier dagen per week, gedurende zes weken. Om aan dit lesprogramma te kunnen meedoen moet je kind zelfstandig kunnen lopen.

De lessen worden gegeven in het warmwater zwembad van sportcentrum Kenamju in Haarlem.

Uniek
De kracht van dit programma is het aanleren van zwem-en drijfvaardigheden middels korte intensieve privélessen en veel herhaling. Zo herkennen de hersenen en spieren de aangeleerde vaardigheden en worden bewegingen geautomatiseerd. Het is noodzakelijk om het programma aaneensluitend te volgen. Lessen worden op vaste tijdstippen op een vaste locatie door steeds dezelfde instructeur gegeven. 

Lessen worden dagelijks gegeven van maandag tot en met donderdag en duren 10 of 20 minuten per kind. Diverse startdata zijn in overleg mogelijk. Blijven Drijven verzorgt de volgende programma's: 

 • Drijf!  
  16 lessen (4 weken) van 10 minuten voor baby’s die kunnen rollen. Je kind leert in het water van buik naar rug te draaien en te drijven. 
  Tarief €550,- 

 • Zwem-drijf-zwem!  
  24 lessen (6 weken) van 10 minuten voor kinderen vanaf lopen tot 4 jaar.
  Je kind leert omrollen naar de rug, ademhalen, drijven, terug rollen naar de buik en verder zwemmen.
  Tarief €750,- 
 • Zwem-drijf-zwem!
  12 lessen (3 weken) van 20 minuten voor kinderen vanaf 4 tot 5 jaar. Je kind leert omrollen naar de rug, ademhalen, drijven, terug rollen naar de buik en verder zwemmen.
  Tarief
  €750,- 

Na het afronden van het programma beheerst het kind, volledig gekleed, de aangeleerde vaardigheden!

Blijven oefenen
Het is belangrijk dat je kind, na afronding van de cursus, de aangeleerde vaardigheden blijft oefenen. Onder de noemer Funday! biedt Blijven Drijven vervolglessen aan waarbij je kind in groepjes van maximaal 4 kinderen, wekelijks 30 minuten op speelse wijze plezier beleeft in het water en de aangeleerde zwem-drijf-zwem vaardigheden blijft beheersen. Tevens krijg je aan het einde van deze cursus basisvaardigheden aangereikt om het zwemmen en drijven van je kind te onderhouden.

 • Funday! Groepslessen
  6 weken (1x per week) van 30 minuten gedurende zes weken voor kinderen die het zwem-drijf-zwem programma hebben afgerond. 
  Tarief €100,-
   

Zwem-drijf-zwem is een uitgebreid en uniek programma voor het aanleren van zwem-en drijfvaardigheden. De allerbeste bescherming voor je kind ben jezelf. Deze lessen zijn slechts het begin van een leven lang plezier en veiligheid in en rond het water. Blijven oefenen is essentieel voor het behouden en verbeteren van de vaardigheden!