Zwem-Drijf-Zwem!
Overlevingszwemmen voor de allerkleinsten

Lesaanbod 

Je kunt kiezen uit 3 lesprogramma's waarin je kind, middels privéles, de mogelijkheid krijgt om, zonder enige water ervaring, te groeien naar een zelfverzekerde én zelfstandige blije zwemmer. 

Alle programma's bestaan uit 20 privélessen van 15 minuten. In 10 dagen / 2 weken, volgt je kind twee lessen op één dag met een korte pauze van 15 minuten tussen beide lessen. 

Lessen worden gegeven in het warmwater zwembad van sportcentrum Kenamju in Haarlem. Lesdagen zijn maandag tot en met vrijdag tussen 7:30 en 10:00 uur. In samenwerking met de organisatie Children of the Water, worden de lessen ingepland.

 • Self Rescue Programma
  20 lessen van 15 minuten voor kinderen vanaf 9 maanden. Je kind leert in het water zelfstandig: adem vasthouden, van buik naar rug draaien en drijven. Vaardigheden om te kunnen overleven bij een onverwachte val in het water, met of zonder kleding, luier en (winter)jas. Sommige kinderen leren al een klein stukje zelfstandig te zwemmen tussen twee volwassenen.
  Tarief €845,- 

 • Swim-Float-Swim Programma
  20 lessen van 15 minuten voor kinderen vanaf de leeftijd dat ze zelfstandig kunnen lopen. Je kind leert in het water zelfstandig: ademhaling controleren, een stukje zwemmen, omrollen naar de rug, drijven, terug rollen naar de buik en verder zwemmen van en naar een volwassenen. Na het afronden van dit SFS programma beheerst je kind, volledig gekleed, de aangeleerde vaardigheden.
  Tarief €845,- 

 • Swim Training Programma
  20 lessen van 15 minuten voor kinderen die het SFS programma volledig beheersen. Je kind leert de basis vaardigheden van het reguliere diploma zwemmen. Springen, duiken, arm -en beenslagen worden in beginsel aangeleerd. Dit programma is geaccrediteerd door STA. Alle cursisten ontvangen een diploma afgestemd op het behaalde niveau van de laatste les. We kijken naar de individuele mogelijkheden van je kind en passen daar de lessen op aan zodat zowel de SFS vaardigheden als de zelfverzekerdheid van je kind in het water groeien.
  Tarief € 845,- 

Liever eerst samen spelenderwijs watervrij worden? Probeer dan de groepsles "ouder-kind zwemmen" die instructeur Linde ook bij Kenamju verzorgt. 

 • Ouder-kind zwemmen 
  Groepsles met maximaal 8 ouders/verzorgers in het water onder begeleiding van een instructeur. Samen 30 minuten afwisselende oefeningen en liedjes zingen om watervrij te worden én blijven. Deze groepsles boek je via de website van Kenamju en is ook geschikt voor kinderen die nog geen privélessen hebben gevolgd. Het lesschema en meer informatie vind je HIER.
  Tarief € 10,00 per les per kind (ouder gratis).